Secretul tinereții- Cum poți stimula producția de COLAGEN NOU?


Acidul hialuronic reticulat stimulează sinteza de colagen, restabilind parțial componentele matricei dermice care se pierd în pielea deteriorată. Acest efect stimulator poate fi indus de întinderea mecanică a dermului, care la rândul său duce la întinderea și activarea fibroblastelor dermice.

Aceste descoperiri implică faptul că acidul hialuronic reticulat poate fi util pentru stimularea producției de colagen terapeutic, în special în cazul pielii atrofiate.

Umplerile dermice cu colagen devin din ce în ce mai populare pentru îmbunătățirea defectelor de contur ale pielii legate de îmbătrânire (riduri și linii), cicatrici lasate de acnee și alte afecțiuni traumatice sau congenitale. Printre cele mai utilizate substanțe de umplere se află acidul hialuronic reticulat.Acidul hialuronic este un polizaharid endogen care se găsește în cea mai mare concentrație in piele și in țesutul conjunctiv. La nivelul pielii, polimerii acidului hialuronic creeaza o bariera penru retinerea apei, formând o substanță vâscoasă care ajută la hidratare și turgescență. În consecință, pierderea acidului hialuronic odată cu îmbătrânirea este asociată cu deshidratarea crescută și ridurile pielii.

Deoarece acidul hialuronic se deterioreaza repede în piele, reticularea chimică a polimerilor individuali asigură o stabilitate crescută. O formă de acid hialuronic reticulat este disponibila sub denumirea comercială de Collagen DuoLife, cunoscut si sub denumirea de acid hialuronic stabilizat.


DE CE sa alegi DuoLife Medical Formula ProStik® – NEW?


Aceasta formula contine colagen 100% natural, lichid, îmbogățit cu antioxidanți ce menține pielea fermă și suplă și o protejează împotriva imbătrânirii si îmbunătățește aspectul părului și al unghiilor. Colagenul natural asigură in plus, funcționarea normală a oaselor și articulațiilor.

Ce contine?

  • Mango – este o sursă de vitamine cu efect puternic antioxidativ la nivelul pielii, ce conține un glicozid numit magniferin. Datorită capacității excepționale de a combate efectele negative ale radiațiilor utraviolete este utilizat intens în cosmetică.

  • Colagenul marin – are o structură foarte asemănătoare cu a colagenului uman. Acesta are un rol important și în procesul de vindecare a rănilor și la regenerarea țesuturilor. Prezența sa asigură o piele suplă si catifelată.

  • Sulfatul de glucozamină – este un compus care sprijină funcționarea sistemului osteoarticular. Este o componentă a cartilajului articular și a fluidului din sacii sinoviali. Crește rezistenta la supraincărcare și stimulează procesul de sinteză la nivelul cartilajelor.

  • Condroitina – permite regenerarea suprafeței articulațiilor. Acționează ca un magnet, captând apa și nutrienții, pe care îi transferă apoi în cartilajele articulare. Susține asimilarea de calciu în oase, ceea ce crește nivelul de rezistență osoasă și articulară.

  • Acerola – este o sursă bogată in vitamina C care este esentiala pentru sinteza colagenului. Asigură o piele catifelată și strălucitoare, sprijină funcționarea sistemului imunitar și grăbește cicarizarea.

  • Coada calului – este o sursă de flavonoizi, potasiu și siliciu care întârzie încărunțirea părului și întărește unghiile și firul de păr, creste elasticitatea țesuturilor conjunctive.

  • Urzica – sursă importantă de siliciu, activează metabolismul și îmbunătățește starea generală a părului și unghiilor. Compușii cu siliciu din urzică contribuie la elasticitatea și rezistența epidermei, a oaselor, a mucoaselor și a membranelor. Siliciul este necesar pentru sinteza colagenului, deoarece influențează stabilitatea structurală și contribuie la regenerarea țesuturilor.

  • Lăstarii de bambus – conținutul de siliciu din bambus este foarte ridicat, mai mare de 75%. Acizii grași din compozitia sa reprezintă un solvent natural pentru pro-vitamina A și vitamina E, antioxidanți puternici, cu efecte vizibile, adică o piele cu aspect tânar, luminos și sănătos, păr și unghii puternice.

  • Acidul hialuronic – sprijină funcționarea articulațiilor prin asigurarea consistenței naturale a fluidului sinovial. Îmbunătățește structura pielii și contribuie la regenerarea țesuturilor. Hidratează corpul “din interior”, în profunzimea țesuturilor, încetinește procesul de îmbătrânire, asigură o piele hidratată și suplă.

Astfel, datorită formulei sale unice, DuoLife Medical Formula ProStik® – NEW sprijină sănătatea pielii, fanerelor, musculaturii și a articulațiilor, flexibilitatea și mobilitatea acestora.

Beneficiile acidului hialuronic asupra pielii

Chiar dacă acidul hialuronic stabilizat este relativ nou, efectele sale biochimice asupra pielii sunt evidente, apărand modificări în biologia pielii că răspuns la acidul hialuronic. Pielea normală este compusă dintr-un strat exterior, epidermul, susținut de un derm subiacent. DuoLife Collagen este compus în cea mai mare parte din proteine secretate, care furnizează suport structural pentru piele, cunoscut sub numele de matrice extracelulară.

Proteină structurală principală din derm este colagenul de tip I, care cuprinde 90% din greutatea uscată a pielii și scade odată cu îmbătrânirea fiziologică. Acidul hialuronic stabilizat stimulează producția nouă de colagen de tip I. În plus, s-a constatat că această stimulare poate fi mediată prin întinderea mecanică și prin activarea în consecință a celulelor producătoare de colagen (fibroblaste) din derm.

În general, se știe că multe materiale de umplere dermică îmbunătățesc aspectul pielii prin ocuparea volumului fizic.

S-a observat o imunostantare intracelulară și extracelulară crescută pentru sinteză procolagenului de tip I pe pielea tratată cu acid hialuronic stabilizat. Acest model este în concordanță cu producerea de colagen de tip I, o proteină care este sintetizată în interiorul celulelor și secretată în matricea extracelulară din jur. Formă și localizarea celulelor marcate pozitiv au fost în concordanță cu fibroblastele, producătorul major de colagen pe piele.

De asemenea, s-a constatat că gena și expresia proteinelor pentru procolagen au rămas crescute cel puțîn 13 săptămâni, ceea ce sugerează că acidul hialuronic stabilizat a activat continuu căile de sinteză a colagenului în piele.

Cercetările sugerează în schimb că tensiunea mecanică poate juca un rol esențial în stimularea sintezei de colagen. S-au descoperit fibroblaste întinse mecanic în zonele matricei extracelulare care înconjoară spațiile ocupate de acid hialuronic stabilizat. În vivo, aceste celule întinse au fost localizate în apropierea materialului de umplere, dar nu întotdeauna în contact direct cu materialul.

Această observație, împreună cu descoperirile în vitro sugerează că tratamentele cu acid hialuronic stabilizat modifică producția celulară de colagen prin întinderea fibrelor de colagen existente. Această întindere, la rândul său, poate impune tensiune mecanică asupra fibroblastelor din apropiere, care interacționează cu fibrele de colagen prin intermediul receptorilor de integrină a suprafeței celulare.

Într-adevăr, prin creșterea tensiunii mecanice în matricea extracelulară s-a dovedit că se induce o întindere morfologică a fibroblastelor și o inițiere a sintezei de colagen. Spre deosebire de celulele din substraturile relaxate, fibroblastele crescute în lanțuri colagenice tensionate tind să aibă mai degrabă o formă întinsă și axială, decât una scurtă și rotundă. Aceste fibroblaste își reorganizează citoscheletul de actină, astfel încât să se alinieze de-a lungul unor linii de tensiune. Mai mult de atât, fibroblastele întinse cresc producția de componente de țesut conjunctiv, cum ar fi colagenul de tip I și tip III.


Fibrele de colagen intacte oferă un schelet stabil


În mod similar, tensiunea mecanică este menținută la nivelul pielii nedeteriorate, deoarece fibrele de colagen intacte oferă un schelet stabil de care fibroblastele se pot lega. În contrast, pielea mai îmbătrânită, deteriorată, conține o proporție mai mare de colagen fragmentat. Această fragmentare reduce integritatea structurală a matricei extracelulare, ceea ce duce la o tensiune mecanică mai mică asupra fibroblastelor și, prin urmare, la apariția fibroblastelor „căzute” (sferice) și la reducerea producției de colagen.

S-a descoperit că tratamentele cu acid hialuronic pot stimula sinteză de colagen prin inducerea factorului de creștere a țesutului conjunctiv și transformarea factorului de creștere β. Acești factori de creștere profibrotici stimulează producerea de colagen în fibroblaste și joacă un rol cheie în producerea de țesut conjunctiv în timpul tratării rănilor. Deși amploarea inducerii a fost relativ modestă, deseori cantitățile mici de factori de creștere pot produce efecte biologice semnificative.

Primele faze ale vindecării rănilor sunt caracterizate prin inflamarea și degradarea dermatologică a colagenului prin metaloproteinaze matriceale. În fazele ulterioare, descompunerea colagenului este înlocuită cu depunerea de colagen nou. Această remodelare este asociată cu aspectul îmbunătățit al pielii îmbătrânite. În studiul actual, primele mostre de piele au fost prelevate la 4 săptămâni. Deoarece acest lucru ar corespunde fazelor ulterioare de vindecare a rănilor, nu putem elimina complet probabilitatea că răspunsurile la repararea plăgii să contribuie la producerea de colagen pe pielea tratată cu acid hialuronic.

Suplimentarea cu acid hialuronic stabilizat induce producția de colagen prin mai multe mecanisme poteniale, inclusiv producția de factori de creștere și dezvoltarea metaloproteinazelor matriceale.

Produsul DuoLife Medical Formula ProStik® – NEW este un supliment alimentar inovator. Prin administrarea unei singure capsule pe zi, rezultatele sunt similare tratamentelor invazive și costisitoare de stimulare a sintezei de colagen la nivelul pielii. În același timp susține funcționarea normală a tuturor țesuturilor conjunctive, articulațiilor, părului și unghiilor.

Să nu uităm că sănătatea și frumusețea vin din interior!


#colagen #DuoLifeCollagen #ProStik