TESTE RAPIDE pentru anticorpi in diagnosticarea cu COVID-19
A revenit in spatiul public discutia despre testele rapide.


E foarte important sa se inteleaga faptul ca acestea se pozitiveaza dupa 7 zile dupa ce persoana era deja contagioasa.

Ipoteza este sustinuta de Medic primar medicina de laborator.

Tot acesta afirma urmatoarele:


Se cheama test rapid doar pt ca e gata in 15 min. Anticorpii apar in sange dupa minim 3 zile de cand pacientul era contagios.

In medicina de laborator, acesti termeni au semnificatie diferita. Daca este facut prea devreme, testul iese negativ, deoarece nu apar încă anticorpii, chiar dacă virusul exista.

Puteti avea un pacient maxim de contagios, dar el are testul rapid negativ, deoarece inca nu a produs anticorpii. Acest test are alta utilizare, nu e pt diagnosticul rapid de boala.

Aceste teste sunt ieftine si se poate face screening la populatie, la cazurile usoare si la cele asimptomatice, care nu intra in definitia de caz suspect si nu pot fi testati cu protocolul actual. Daca testul iese negativ, se repeta la 10 zile.

Credeti-ne ca facem eforturi sa gasim solutii pentru un diagnostic rapid. Dar aceste teste care depisteaza anticorpii nu sunt o solutie pt diagnostic precoce.

Afirma Medic primar medicina de laborator.

Sa nu confundam termenul de "diagnostic rapid" cu termenul de "diagnostic precoce".

Testele pentru anticorpi sunt foarte utile pentru screening însa nu în aceasta etapa


Cele pentru Atc IgG ne vor ajuta sa detectam dacă a existat boala (asimptomatica sau cu simptome usoare) la persoanele care nu stiu ca au facut-o, însă nu sunt în nici un caz utile pentru triaj ACUM!

116 afișare