Universitatea JOHNS HOPKINS a trimis aceasta NOTA DETALIATA privind EVITAREA CONTAGIUNII


Universitatea Johns Hopkins a trimis aceasta nota detaliata privind evitarea contagiunii* Virusul nu este un organism viu, ci o molecula proteica (ADN) acoperita de un strat protector de lipide (grasimi), care, atunci cand este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, isi schimba codul genetic, (mutatie) si se transforma in celule agresor si multiplicator. * Intrucat virusul nu este un organism viu, ci o molecula de proteine, acesta nu este ucis, ci se descompune de la sine. Timpul de dezintegrare depinde de temperatura, umiditate si tipul de material in care se afla.


* Virusul este foarte fragil; singurul lucru care il protejeaza este un strat subtire de grasime. Acesta este motivul pentru care orice sapun sau detergent este cel mai bun remediu, deoarece spuma dizolva grasimea (de aceea trebuie sa frecati mainile atat de mult: timp de 20 de secunde sau mai mult, pentru a face multa spuma). Prin dizolvarea stratului de grasime, molecula de proteina se disperseaza si se descompune singura. * Caldura topeste grasimea; acesta este motivul pentru care este atat de bine sa folosesti apa peste 25 de grade Celsius pentru spalarea mainilor, hainelor si a tot. In plus, apa calda face mai multa spuma si asta o face si mai utila. * Alcoolul sau orice amestec cu alcool de peste 65% DIZOLVA ORICE GRASIME, in special stratul lipidic extern al virusului. * Orice amestec cu 1 parte de inalbitor si 5 parti de apa dizolva direct proteina, o descompune din interior.


Universitatea Johns Hopkins a trimis aceasta nota detaliata privind evitarea contagiunii


* Apa oxigenata ajuta mult dupa sapun, alcool si clor, deoarece peroxidul dizolva proteina virusului, dar trebuie sa o utilizati pura ceea ce afecteaza pielea. * FARA SERVICII BACTERICIDE. Virusul nu este un organism viu ca bacteriile; nu se poate ucide ceea ce nu este viu cu antibiotice, dar isi dezintegreaza rapid structura cu tot ce s-a spus. * Niciodata nu agitati/scuturati imbracamintea, cearceafurile sau alte materiale folosite sau neutilizate. In timp ce este lipit pe o suprafata poroasa, este foarte inert si se dezintegreaza doar intre 3 ore (tesatura si suprafata poroasa), 4 ore (cupru, pentru ca este natural antiseptic; si lemn, pentru ca elimina toata umezeala si nu o lasa sa se desprinda si se dezintegreaza), 24 ore (carton), 42 ore (metal) si 72 ore (plastic). Dar daca il scuturati sau folositi un pamatuf de curatare, moleculele de virus plutesc in aer pana la 3 ore si pot fi inhalate cu usurinta. * Moleculele de virus raman foarte stabile la frig extern sau frig artificial precum aparatele de aer conditionat in case si masini. De asemenea, au nevoie de umiditate pentru a ramane stabile si, mai ales, intuneric. Prin urmare, mediile dezumidificate, uscate, calde si luminoase il vor degrada mai repede. * LUMINA UV pe orice obiect care o poate contine descompune proteina virusului. De exemplu, pentru dezinfectarea si reutilizarea unei masti este perfecta. Fiti atenti, de asemenea, lumina UV descompune colagenul (care este proteic) la nivelul pielii, provocand in cele din urma riduri si cancer de piele.

Universitatea Johns Hopkins a trimis aceasta nota detaliata privind evitarea contagiunii

* Virusul NU POATE trece prin pielea sanatoasa. * Otetul NU este util, deoarece nu descompune stratul protector de grasime. * NICI TUICA, PALINCA SI NICI VODKA, nu servesc. Cea mai puternica vodca este 40% alcool si ai nevoie de 65%. * LISTERINE! Este 65% alcool. * Cu cat este mai limitat spatiul, cu atat mai multa concentratie a virusului poate exista. Cu cat este mai deschis sau ventilat natural, cu atat mai putin. * Toata aceasta informatie este foarte utila, dar trebuie sa va spalati pe maini inainte si dupa ce atingeti mucoasa, mancarea, incuietorile, butoanele, comutatoarele, telecomanda, telefonul mobil, ceasurile, computerele, birourile, televizorul etc. precum si cand folositi baia. * Trebuie sa hidratati mainile uscate de la atata spalare, deoarece moleculele se pot ascunde in micro fisurile rezultate in pielea uscata. Cu cat crema este mai groasa, cu atat mai bine. * De asemenea, asigura-te ca ai unghiile cat se poate de scurte, astfel incat virusul sa nu se ascunda acolo. Distribuie cat mai mult posibil!